XXIV. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA

Babos emlékére

Balatonboglár, 2024. július 10-13.

 

 

A balatonboglári KULTKIKÖTŐBEN

művelődési ház udvara (Árpád u. 17.), rossz idő esetén a ház.

2024. július 10-13.

Szervező: “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

A „Jazz és a Bor” fesztiválja – Babos emlékére egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú udvarunkon esténként jazz koncert és kiváló borászok várják a látogatókat.

A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál-logoval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk.

A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek. 

 

Koncertek :

 

 2024 július 10-én szerdán:

Pluto and the young Titans

Horváth József "Plútó" - basszusgitár

Szajkó Nándor- gitár

Bangó Adrienne - ének

Nagy Róbert - dob

Farkas Zsolt- zongora

 

MAO 4 plays Charlie Parker

Fekete-Kovács Kornél - trombita,

Bacsó Kristóf - szaxofon,

Barcza Horváth József - nagybőgő,

Csízi László - dob

 2024 július 11-én csütörtökön:

Santa Diver 

Kézdy Luca – hegedű

Szesztay Dávid – basszusgitar

Szegő Dávid dob

 

Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály 'Fúvom az énekem'

Hajdu Klára - ének

Cseke Gábor - zongora

Soós Márton - bőgő

Richter Ambrus - dob

vendég: Borbély Mihály - fúvós hangszerek

 

 2024 július 12-én pénteken: 

Party Jazz Band

Török Ferenc trombita

Károly Zsófia zongora

Keserű Zoltán basszusgitár

D Fazekas László dob

Gál Zoltán Milán gitár

Fehér Melissza alt szaxofon

Korolovics Lajos tenor szaxofon

 

SÁRIK PÉTER TRIÓ X BARTÓK 2.

Sárik Péter - zongora

Fonay Tibor - bőgő

Gálfi Attila-dob 

  2024 július 13-án szombaton: 

Bacsó Kristóf Triad

Bacsó Kristóf -  tenor szaxofon, effektek

Tálas Áron  –  Fender Rhodes, zongora

Juhász Márton  - dobok

 

Urbán Orsi Group

UrbánOrsi - ének

Kollmann Gábor - szaxafon

Birta Miklós - gitár

Fonay Tibor - basszusgitár

Banai Szilárd - dobok

 

 

 

MEGHÍVOTT BORÁSZOK:

 

Gáspár Pincészet- Szigetvár

Hujber Pince- Balatonboglár

Kalász Pince-Balatonboglár

Katona Borház-Balatonboglár

Konyári Pincészet-Balatonboglár

Országh Pince-Szőlőskislak 

Pócz Pincészet-Balatonlelle

Hugo & Hilda Pince- Bajna
 

 

A fesztivál ideje alatt a művelődési házban Kiss Attila András „Credol” festőművész kiállítása várja a képzőművészet kedvelőit.

 

Belépőjegy korlátozott számban!

Belépők: Elővétel: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Címen regisztrálás.

Jegyvásárlás a rendezvények napján a helyszínen.

Bérletinformációk:

-   Teljes árú bérlet:                                                      18.000 Ft

 -   Nyugdíjasoknak és diákoknak:                                  15.000 Ft

Jegyinformációk:

-  Napijegyek:                                                               5.500 Ft

-  Nyugdíjasoknak és diákoknak 500 Ft kedvezmény: 5.000 Ft

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

Info: http://www.helyiertek.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-9680748

 

Az esemény facebook oldala:

 


 

XXIII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA

Babos emlékére

A balatonboglári KULTKIKÖTŐBEN

művelődési ház udvara (Árpád u. 17.), rossz idő esetén a ház.

2023. július 12-15.

Szervező: “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

A „Jazz és a Bor” fesztiválja – Babos emlékére egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú udvarunkon esténként jazz koncert és kiváló borászok várják a látogatókat.

A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál-logoval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk.

A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

KONCERTEK

Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek.

12-én (szerdán)

Nagy János Trió

Nagy János Yancha – billentyűs hangszerek, Frankie Lato – hegedű, Joubert Flóra – dob

A Nagy János, Erkel- díjas zeneszerző triójának „50” című új lemeze 2022. decemberében jelent meg. A Trió továbbra is szakít a hagyományos felállással (zongora, bőgő, dob), a bőgős helyét Frankie Lato hegedűművész veszi át.“Frankie Lato és jómagam, idén (2021) lettünk 50 évesek, innen a lemez címe. Zenénkben a folyamatos játékra, incselkedésre, meglepetésre, a megszokottól való eltérésre és a "rosszalkodásra" törekszünk. Nem emlékszem, mikor akartam zenész lenni, mikor kezdődött. Azt tudom, hogy a tipikus mi leszel, ha nagy leszel kérdésre először zenebohóc volt a válaszom. Szóval a zene mindig a játékot, a pajkosságot jelentette. Bármennyire is komolyan veszem és ez tölti ki az életem, ha kell, bármikor elviccelem.” - Nagy János Yancha

 

Borbély Mihály Quartet

Borbély Mihály – szaxofon, fúvós hangszerek, Tálas Áron – zongora, Horváth Balázs – bőgő,

G. Szabó Hunor – dob 

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth- és Prima-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Az eMeRTon díjas zenekar hazai és európai koncertjei mellett kétszer is nagy sikerrel szerepelt Mexikóban. Eddig hat albumuk jelent meg a rangos BMC kiadó gondozásában, melyek közül kettő (Meselia Hill, Gyere hozzám estére) a tekintélyes hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat.

 

13-án (csütörtökön)

Bolyki Tamás Quartet

Bolyki Tamás – gitár, Neuschl Armand – zongora, Vörös Zsolt – basszusgitár, Fábry Adonisz – dob, Vendégzenész: Parragi Rebeka - ének

A fiatal barátokból álló zenekar megalakulása után első helyen végzett a Magyar Jazz Szövetség által rendezett 2019-es Jazz Combo Versenyen, Bolyki Tamás dala, az “Expose” pedig elnyerte a legjobb kompozíciónak járó díjat. A quartet tematikus koncertműsoraival (melyek főként Bolyki Tamás szerzeményeiből állnak) saját élményeiket, megéléseiket adják át a közönségnek.

 

Premecz Mátyás Organ Trió

Zádor Tamás – gitár, Badics Márk – dob, Premecz Mátyás - orgona

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek közt: Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Little G Weevil, Barabás Lőrinc Kvartett, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával. Zenekarával túlnyomórészt saját szerzeményeket játszák, stílusuk egészséges keveréke a jazznek, a bluesnak és a funknak.

 

14-én (pénteken)

18.00 órakor a balatonboglári evangélikus templomban, (a belépés ingyenes)

Modern Art Orchestra - Sacred Music

 

A Sacred Music koncertek során a MAO muzsikusai egyházi terekben szólaltatják meg a kortárs zeneszerzők átirataiban felcsendülő szakrális műveket. 

A zene és a hit kapcsolatát nagyon színes palettán ábrázolja a szakrális zeneművekből összeállított repertoár. Georg Friedrich Händel zenéje mellett a MAO tagjainak darabjai is elhangzanak. Cseke Gábor kompozíciójával Bach-ot idézik meg, Ávéd János A Lélek Gyümölcsei című albumának egyik zenéje és Fekete-Kovács Kornél darabja mellett a jazz nagyjai sem maradhattak ki a műsorból, így Duke Ellington Sacred Concert-jéből is hallhatóak részletek. 

 

20.00 órától a művelődési ház udvarán

DAS Trió

 

Nagy Ábel Márton – billentyű, Sárdi Ádám – basszusgitár, Fábry Adonisz - dob

A zenekar 2014 óta aktív. Saját szerzeményeikből álló műsorukra az energikus, virtuóz előadásmód jellemző. Pszichedelikus jazz-funk dalaikban a kompozíción kívül fontos szerepet kap az improvizáció is. Eddigi pályafutásuk során több hazai és nemzetközi klub és fesztivál színpadán léphettek fel, mint például az Opus Jazz Club, Művészetek Völgye, Debreceni Jazz fesztivál, Csíki Jazz Fesztivál (RO), Jazz Dock (CZ), Golem, Jamboree(Sp).

 

Tóth Viktor Arura Trió

Tóth Viktor -altszaxofon, Lukács Miklós -cimbalom, Orbán György -bőgő

Az arura a keleti kultúrában egy mítikus és misztikus növény, mely testi és lelki bajra gyógyír egyaránt. Csodatévő. Az arura trio muzsikája egyfajta ön és közgyógyító zene, mely a lélek regiszterei felé áramlik, a jazzen, a népzenéken , a kortárs zenén keresztül az improvizáció szárnyán a pillanatba szőve. 2014 ben jelent meg a zenekar vezető szaxofonos szerzeményeiből álló első lemezük – a Szemed kincse – majd ezt 2020-ban a Have no fear album követte. Mindkét lemez az év legjobb lemeze díjat nyerte el megjelenése évében.

 

15-én (szombaton)

 

Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt

Modern Art Orchestra és a Debreceni Kodály Kórus, vendégszólista Pocsai Kriszta

A koncert a VEB2023 programsorozatban valósul meg.

A MAO 2005-ös alapítása óta a műfaji határok átértékelésének szenteli figyelmét, missziójának tekintve a magyar zenei hagyomány értő kifejezését és továbbörökítését. A Fölszállott a Páva – Tisztelgés Kodály Zoltán elótt a MAO magyar zeneszerző legendáknak szentelt sorozatának második része. Elsőként Bartók Tizenöt Magyar Parasztdal-át dolgozta fel a nagyzenekar, amelynek premierjét Artisjus-díjjal jutalmazták. A sorozat második előadásával az egyik legmeghatározóbb magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, Kodály Zoltán életműve és szellemisége előtt tiszteleg a Modern Art Orchestra és a debreceni Kodály Kórus. ...A zenekar vendégszólistájaként a hazai jazz egyik legkiemelkedőbb énekesnője, Pocsai Kriszta működik közre. A feledhetetlen élményt ígérő produkcióban a 40 fős Kodály Kórus és a Modern Art Orchestra 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és kortárs szerzők műveit egymás mellett.

 

MEGHÍVOTT BORÁSZOK:

CFS kft Chilei Borok

Gáspár Pincészet- Szigetvár

Hujber Pince- Balatonboglár

Kalász Pince-Balatonboglár

Katona Borház-Balatonboglár

Konyári Pincészet-Balatonboglár

Országh Pince-Szőlőskislak 

Pócz Pincészet-Balatonlelle

 

A fesztivál ideje alatt a művelődési házban Kiss Attila András „Credol” festőművész "SILHOUETTES" című kiállítása várja a képzőművészet kedvelőit.

 

Belépőjegy korlátozott számban!

Belépők: Elővétel: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen regisztrálás

Jegyvásárlás a rendezvények napján a helyszínen.

A záró napon (15-én) a belépés ingyenes a VEB2023 programsorozatnak köszönhetően, a kóstoló pohár vásárlásával támogassa fesztiválunkat! 1000 Ft/pohár

 

Bérletinformációk:

-   Teljes árú bérlet:                                                      11.000 Ft

 -   Nyugdíjasoknak és diákoknak:                                  9.000 Ft

Jegyinformációk:

-  Napijegyek:                                                               4.500 Ft

-  Nyugdíjasoknak és diákoknak 500 Ft kedvezmény: 4.000 Ft

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

Info: http://www.helyiertek.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-9680748

 

 

 
 
 
 
 
XXII. "Jazz és a Bor" fesztiválja Babos emlékére
 
2022. július 13-16.
 
 
 
 
 

Info: http://www.helyiertek.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-9680748

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Jazz és a Bor fesztiválja